OOSTERWOLD

Loodswoning in de groene weelde van Oosterwold

Oosterwold ligt ten oosten van Almere, op tien minuten van het Gooi en 25 minuten van Utrecht en Amsterdam. Voor het Rijk (RVB) en de gemeenten Almere en Zeewolde is Oosterwold een voorbeeldproject van het nieuwe ontwikkelen. De methodiek is radicaal anders dan gebruikelijk: grote vrijheid, nauwelijks welstand, zelfvoorzienend en organische groei zonder vastgesteld eindbeeld. Bewoners moeten in principe veel zelf regelen.

oosterwold-kaart

Oosterwold is een landelijk en agrarisch polderlandschap met akkers, bossen en weiden. En dit blijft grotendeels ook zo. Het biedt ruimte aan initiatieven met inpassing van stadslandbouw, boomgaarden, moestuinen, plantages, grazende paarden en schapen. Met een dichtheid van ongeveer 3,5 woning op een hectare grond (10.000 m2). Dit is uniek in de Randstad.

oosterwold

Loodswoning mag in Oosterwold worden gebouwd. Op een individuele kavel of collectief op een hoeve. De kavelprijzen zijn zeer gunstig. Ongeveer € 40,- per m2, echter hierbij komen kosten van onderzoeken, procedures, projectcoördinatie, aanleg riolering (helofytenfilter), zandophogingen en infrastructuur. Als vuistregel kan worden gehanteerd: grondprijs x 2, afhankelijk van de ligging en de maat van het perceel. 

Informatie

Ga voor meer informatie over onze initiatieven en activiteiten in Oosterwold naar www.woneninoosterwold.nl of neem contact met ons op: info@woneninoosterwold.nl.